Simbolul Pacii

Desi in zile noatre semnul pacii poate lua forme diverse, mai ales in trafic, la nervi sau in conjucturi mai nefavorabile, originea acestui semn se gaseste in Anglia si nu in America, dupa cum cred cei mai multi. Desi este un simbol pentru anii 1970 (SUA), semnul a luat nastere in 1958 in timpul unui mars pentru dezarmare nucleara din UK.

Cum razboaiele s-au tinut lant (s-a terminat un conflict intr-o parte a globului, a inceput unul nou pe un alt continent), pacifistii au cautat in mod continuu moduri prin care sa militeze pentru liniste si moduri in care sa le fie alaturi familiilor greu incercate. Tatuajul cu acest simbol a luat nastere din pasiunea de a arata dorinta pentru pace si a intoarcerii soldatilor sanatosi acasa. Nu de putine ori, cei care lucrau in armata se aratau interesati de un astfel de tatuaj, urmand sa-l imprime pe o parte vizibila a corpului (mana, incheietura, umar), ca declaratie de pace.

Persoanele care aveau un membru din familie plecat in razboi preferau ca pe langa acest simbol sa mai adauge unele detalii personale ca cifre, litere, nume sau panglica galbena. In prezent simbolul pacii a preluat si alte semnificatii, astfel el poate fi regasit pe trupul persoanelor care trec printr-o transformare profunda, o perioada grea din viata lor sau se opteaza pentru un astfel de tatuaj pentru a se aminti nevoia de a fi o persoana mai buna.

Tatuajele implicand semnul pacii sunt vaste, simbolul se regaseste in multe modele, de culori diferite, texturi diverse, acompaniat sau nu de alte simboluri (inima, flori, porumbel, stele, apa/aer/foc/pamant, tipare celtice/tribale, culorile unui steag, etc).

Contrar altor simboluri, tatuajul cu semnul pacii este popular de peste 50 de ani si nu pare sa paleasca pe viitor. Adorat atat de femei cat si de barbati, tatuajul poate fi realizat in orice marime, si in forma mica are acelasi impact si aceeasi declaratie personala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *